Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Unsko-sanskog kantona

Akcija BURE: 13 lica lišeno slobode zbog držanja i prodaje droge

24.06.2020.

Bihać, 24. juna – U velikoj akciji Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona kodnog naziva „Bure“, koja se provodi u suradnji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona slobode je lišeno 13 (trinaest) lica zbog sumnje da su neovlašteno držali i stavljali u promet opojnu drogu.

Akcija koja je tokom jučerašnjeg i današnjeg dana provedena na području Bihaća, Cazina i Velike Kladuše je rezultat višemjesečne istrage o krivičnim djelima počinjenim od početka ove godine do danas.

U akciji je pretreseno više lokacija u spomenuta 3 (tri) grada, te je pronađena veća količina opojne droge nepoznate vrste, kao i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku.

Lica lišena slobode će danas biti predana postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o poduzimanju daljnjih mjera.


Kantonalno tužilaštvo USK Bihać napominje predstavnike medija i druga zainteresirana lica koja budu preuzimala ovo saopštenje da lišenje slobode određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg