Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Unsko-sanskog kantona

U akciji Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona kodnog naziva MIGRANT 1 slobode lišeno 10 migranata

11.03.2020.

Bihać, 11. marta – U akciji Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona kodnoga naziva MIGRANT 1, koja se provodi na području Bihaća, slobode je lišeno 10 (deset) migranata. U akciji koja se provodi na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, a po naredbi Općinskog suda u Bihaću, izvršen je pretres privremenog migrantskog kampa „Bira“.

Akcija se obavlja uz asistenciju velikog broja policijskih službenika Ministrastva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i ima za cilj otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela protiv spolne slobode i morala, kao i djela neovlaštenog prometa opojnih droga.

Lica lišena slobode se trenutno nalaze na kriminalističkoj obradi kod Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, te će se o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučivati nakon što budu predani i ispitani od strane postupajućeg tužilačkog tima.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja.

 

Kantonalno tužilaštvo USK Bihać napominje predstavnike medija i druga zainteresirana lica koja budu preuzimala ovo saopštenje da lišenje slobode određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Kantonalno_tuzilastvo_Bihac.jpg