Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Unsko-sanskog kantona

Dvojici ukrajinskih državljana određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva

04.02.2020.

Bihać, 4. februara – Dva ukrajinska državljanina koja su u nedjelju lišena slobode nakon što su zatečena s 99.960,00 konvertibilnih maraka koje su otuđili s bankomata Sberbank u Bihaću, su u toku jučerašnjeg dana predana postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Nakon što su osumnjičena lica ispitana, postupajući tužilac je uputio Kantonalnom sudu u Bihaću obrazložen prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo računalne prijevare, te postojanja pritvorskih razloga – opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke i saučesnike, kao i od ponavljanja krivičnog djela.

Kantonalni sud u Bihaću je svojim rješenjem od 3. februara odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenima, pritom cijeneći da postoji samo opasnost od bjekstva, a ne i druga dva predložena pritvorska razloga. Zbog navedenog će Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona izjaviti žalbu Krivičnom vijeću Kantonalnog suda u Bihaću.

 

Kantonalno tužilaštvo USK Bihać napominje predstavnike medija i druga zainteresirana lica koja budu preuzimala ovo saopštenje da lišenje slobode određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Kantonalno_tuzilastvo_Bihac.jpg