Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Unsko-sanskog kantona

Dva ukrajinska državljanina privedena zbog krađe 100 hiljada maraka iz bankomata

03.02.2020.

Bihać, 3. februara - Dva ukrajinska državljanina, koja su jučer lišena slobode, će u toku današnjeg dana biti predana postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona. Ova lica su zatečena sa 100 hiljada konvertibilnih maraka koje su otuđili iz bankomata Sberbank u Bihaću, te su odmah lišeni slobode.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo Teške krađe (iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH) u vezi s krivičnim djelom Računalne prijevare (iz člana 395. stav 3. Krivičnog zakona Federacije BiH). Postupajući tužilac će ih danas ispitati na navedene okolnosti, nakon čega će Kantonalnom sudu u Bihaću uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora prema istima. 


Kantonalno tužilaštvo USK Bihać napominje predstavnike medija i druga zainteresirana lica koja budu preuzimala ovo saopštenje da lišenje slobode određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Kantonalno_tuzilastvo_Bihac.jpg