Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Unsko-sanskog kantona

Zbog podstrekavanja na ubistvo i tešku tjelesnu ozljedu u Bihaću slobode lišen D.R.

04.09.2019.

Dana 03.09.2019. godine, u akciji Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i Federalne uprave policije slobode je lišen osumnjičeni D.R. (1964. godište) iz Bihaća zbog postojanja osnova sumnje da je iz bezobzirne osvete obećanjem i davanjem poklona, drugu osobu podstrekavao da učini krivična djela Ubistvo iz člana 166. stav 2. tačka d) i Teška tjelesna ozljeda iz člana 172. stav 3. Krivičnog zakona. Osumnjičenom D.R. se stavlja na teret postojanje osnova sumnje da je u vremenskom periodu od februara do aprila 2019. godine u više navrata pokušao anagažovati određeni broj lica koji bi izvršili ubistvo oštećenog D.B. i nanijeli teške tjelesne ozljede oštećenom D.N, za što je on bio spreman platiti sto hiljada eura.

 

Po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i naredbi Kantonalnog suda u Bihaću, ovlaštena službena lica Federalne uprave policije su u toku jučerašnjeg dana izvršila pretres na dvije lokacije koje koristi osumnjičeni D.R, te tom prilikom izuzeli više predmeta koja potiču iz krivičnih djela ili upućuju na ista.

 

Lice lišeno slobode se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi kod Federalne uprave policije, nakon čega će u toku današnjeg dana biti predano postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona. Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona će nakon ispitivanja osumnjičenog uputiti Kantonalnom sudu u Bihaću prijedlog za određivanje mjere pritvora.

 

Kantonalno tužilaštvo USK Bihać napominje predstavnike medija i druga zainteresirana lica koja budu preuzimala ovo saopštenje da lišenje slobode određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg