Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Unsko-sanskog kantona

Zbog pokušaja ubistva slobode lišen migrant iz Pakistana

24.08.2019.

U ranim jutarnjim satima dana 22.08.2019. godine pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su na području ove općine, slobode lišili lice inicijala K.N. (1997. godište) iz Pakistana zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju iz člana 166. stav 1. u vezi s članom 28. Krivičnog zakona Federacije BiH na štetu lica inicijala I.M, također migranta iz Pakistana. 
 
Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je od strane Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona dana 23.08.2019. godine zaprimilo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, te je osumnjičeno lice K.N. predano u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona gdje ispitan od strane postupajućeg tužioca. Osumnjičenom licu se stavlja na teret da je dana 22.08.2019.godine oko 00,05 sati, u mjestu Polje, općina Velika Kladuša, u Prihvatnom centru za migrante Miral, u svađi sa I.M, u namjeri da ga liši života, s nožem dužine oštrice oko 10 cm, koji je imao kod sebe, zadao ovom četiri ubodne rane u predjelu grudnog koša i stomaka, kojom prilikom je I.M. zadobio teške i po život opasne povrede, zbog čega je nad istim izvršen operativni zahvat u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.
 
 
U toku današnjeg dana, Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona će Kantonalnom sudu u Bihaću uputiti obrazložen prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom K.N.
 
 
Kantonalno tužilaštvo USK Bihać napominje predstavnike medija i druga zainteresirana lica koja budu preuzimala ovo saopštenje da lišenje slobode određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg