Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Unsko-sanskog kantona

mail print fav manja slovaveća slova

Saopštenje za javnost u vezi trostrukog ubistva i samoubistva izvršenog u bihaćkom naselju Mali Lug

14.12.2018.

 

U vezi slučaja trostrukog ubistva i samoubistva izvršenog u bihaćkom naselju Mali Lug, u cilju upoznavanja javnosti, Kantonalno tužilaštvo iznosi sljedeće;

Dana 13.12.2018. godine, oko 17 sati, dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva USK Bihać zaprimila je prijavu da su u bihaćkom naselju Mali Lug pronađena beživotna tijela muškarca i troje malodobne djece, nakon čega je odmah izašla na lice mjesta zajedno s ovlaštenim službenim licima Ministarstva unutrašnjih poslova USK. Pod rukovodstvom dežurne tužiteljice, ovlaštena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova USK su u 20 sati počela vršenje uviđajnih radnji. Dežurna tužiteljica je na licu mjesta, prilikom vršenja uviđaja, uočila eksplozivnu napravu – bombu, radi čega je odmah pozvan vještak balističke struke koji je bombu deaktivirao. Pronađena tijela pregledao je vještak sudske medicine koji je konstatirao smrt. Utvrđeno je da se radi o tijelu lica inicijala S.A. i njegovo troje malodobne djece. Uviđaj je okončan oko 23 sata.

Dana 14.12.2018. godine, u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać, biti će obavljen vanjski pregled sva četiri pronađena tijela. Kantonalno tužilaštvo USK Bihać će u narednom periodu poduzeti i druge radnje u cilju rasvijetljavanja ovog događaja.

 

KANTONALNO TUŽILAŠTVO USK

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

KT-USK.jpg