Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Unsko-sanskog kantona

Kantonalni sud u Bihaću produžio pritvor S.V, osumnjičenom za ubistvo majke

mailprint fav manja slovaveća slova

19.10.2018.

 

U predmetu koji se vodi protiv osumnjičenog S.V. zbog krivičnog djela Ubistvo iz člana 166. stav 2. tačka a) Krivičnog zakona FBiH, Kantonalno tužilaštvo USK Bihać je dana 08.10.2018. godine Kantonalnom sudu u Bihaću podnijelo prijedlog za produženje pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio predmetno djelo na štetu svoje majke, te zbog postojanja pritvorskih razloga iz člana 146. stav 1. tačka c) i tačka d) Zakona o krivičnom postupku FBiH, odnosno zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

 

Odlučujući o prijedlogu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać, u prisutnosti postupajućeg tužioca, osumnjičenog i njegovog branioca po službenoj dužnosti, Kantonalni sud u Bihaću je na sjednici održanoj dana 11.10.2018. godine donio rješenje kojim se prema osumnjičenom S.V. produžava pritvor u trajanju dva mjeseca po svim predloženim pritvorskim osnovima.

 

Naredbom Kantonalnog tužilaštva USK Bihać prema osumnjičenom S.V. određeno je timsko psihološko-psihijatrijsko vještačenje u cilju utvrđivanja njegovog psihičkog odnosa prema počinjenom djelu.

 

                                   

 

                                                  KANTONALNO TUŽILAŠTVO USK BIHAĆ


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Kantonalno_tuzilastvo_Bihac.jpg