Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Unsko-sanskog kantona

Posjeta Kantonalnom tužilaštvu USK

11.06.2019.

            Dana 11.6.2019. godine, Kantonalno tužilaštvo USK- a posjetila je delegacija u sastavu predstavnika UNICEF-a: Geeta Narayan, predstavnica UNICEF-a u BiH, Antonia Luedeke, specijalista dječije zaštite i voditeljica programa djece zaštite pri UNICEF-u te Mario Tokić, oficir za dječju zaštitu pri UNICEF BiH kao i direktorica švedskog Odjela za saradnju u BiH tj. SIDA-e,  Marie Bergstrom.

 

            Razgovoru su prisustvovali glavna kantonalna tužiteljica USK-a - Fadila Amidžić, Indira Ćuk - kantonalna tužiteljica za maloljetnike pri Odsjeku za maloljetnike u KT USK, Alma Kovačić -  stručna savjetnica/psihologinja Kantonalnog tužilaštva USK-a, te Mirela Mujagić, stručna savjetnica – psihologinja Kantonalnog suda u Bihaću.

 

            Tema posjete uključivala je prezentaciju jako dobrih rezultata rada Odsjeka za maloljetnike Kantonalnog tužilaštva USK-a u primjeni Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku F BiH za period od 201.-te do 2019. te godine, kao i načinu rada Kantonalnog tužilaštva USK-a koji je doveo do  takvih rezultata. Također, naglašen je značaj i zahvalnost UNICEF-u i SIDA-i u implementaciji svih bitnih elemenata koji su doveli do izvršenja izrečenih mjera od strane tužilaštva, tj. kvalitetnih edukacija, osiguravanja financijskih sredstava za provođenje pojedinih odgojnih preporuka lokalnim organizacijama i javnim ustanovama, te podrške u kooordiniranju i praćenju sveoukupnog procesa izricanja odgojnih preporuka.

 

            Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom uz namjeru održavanja dalje, čvršće i kvalitetnije saradnje, kako bi se, prevashodno, obezbijedio najbolji interes djece i maloljetnika u krivičnom postupku.

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

DSC_0077.JPG

DSC_0076.JPG

DSC_0079.JPG

Ostale fotografije