Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Unsko-sanskog kantona

Pravosnažnom presudom Kadirić Muhamedu izrečena kazna zatvora u trajanju od 34 godine

02.04.2019.

Dana 27.02.2019. godine, Vrhovni sud Federacije donio je presudu kojom je odbio žalbu branioca osuđenog Kadirić Muhameda (1979. godište) iz Sanskog Mosta, te potvrdio prvostepenu presudu presudu Kantonalnog suda u Bihaću od 26.10.2018. godine, kojom je ovaj Sud Kadirić Muhamedu za ubistvo R.A. utvrdio kaznu zatvora u trajanju 10 godina, za ubistvo K.S. utvrdio kaznu zatvora u trajanju 13 godina, za ubistvo B.E. utvrdio kaznu zatvora u trajanju 14 godina, te za nedozvoljeno držanje oružja utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 4 mjeseca, pa ga osudio na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 34 godine.

Kantonalno tužilaštvo USK je dokazalo da je osuđeni Kadirić Muhamed dana 24.02.2017. godine, u Vrhpolju, općina Sanski Most, boraveći u svojoj vikendici zajedno s R.A, K.S. i B.E. u alkoholiziranom stanju s koncentracijom alkohola u organizmu od 2.195 g/kg došao u verbalni sukob s R.E., pa nakon što mu je oštećeni R.E. više puta opsovao mrtvu sestru, izišao iz vikendice, a potom se brzo vratio nazad noseći automatsku pušku cal. 7,62mm, pa u namjeri da liši života R.E, a potom i K.S. i B.E. u iste usmjerio pušku i ispalio više metaka, nanijevši im više povreda od kojih su ubrzo umrli. Kantonalno tužilaštvo USK je također dokazalo da je osuđeni Kadirić Muhamed neovlašteno držao automatsku pušku cal. 7,62mm kojom je lišio života oštećene R.A, K.S. i B.E, odnosno da je osuđeni Kadirić Muhamed počinio tri krivična djela Ubistvo iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona FBiH u sticaju s krivičnim djelom Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Kantonalni sud u Bihaću je također svojom presudom prema osuđenom Kadirić Muhamedu izrekao mjeru oduzimanja predmeta – automatske puške cal. 7,62mm kojom je lišio života oštećene R.A, K.S. i B.E, koja će se uništiti.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg