Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Unsko-sanskog kantona

mail print fav manja slovaveća slova

Održan redovni sastanak Foruma za saradnju Kantonalnog tužilaštva USK i Ministarstva unutrašnjih poslova USK

30.11.2018.

Dana 27.11.2018. godine, u prostorijama Kantonalnog tužilaštva USK održan je redovni sastanak Foruma za saradnju Kantonalnog tužilaštva USK i Ministarstva unutrašnjih poslova USK. Forum za saradnju ovih institucija formiran je u cilju unaprijeđenja međusobne saradnje radi efikasnijeg otkrivanja i gonjenja počinilaca krivičnih djela i ostvarenja zajedničkih ciljeva.

Sastanku Foruma za saradnju prisustvovali su stalni članovi – glavna kantonalna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva USK Fadila Amidžić, zamjenik glavne kantonalne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva USK Husein Huzejrović, generalni inspektor policije – policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Mujo Koričić, načelnik Sektora uniformisane policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK Šero Družić i načelnik Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK Amel Kozlica. Sastanku su također prisustvovali i šefica Odsjeka za opći kriminalitet Kantonalnog tužilaštva USK Alida Kadić, sekretar Kantonalnog tužilaštva USK Damir Smajić, predstavnik Ministarstva sigurnosti BiH Rade Kovač i šef Terenskog centra Bihać Službe za poslove sa strancima Mirsad Hadžić.

Na sastanku se razgovaralo o radu na predmetima u kojima se kao počinioci krivičnih djela javljaju osobe koje pripadaju migrantskoj populaciji. Učesnici sastanka su zaključili da Kantonalno tužilaštvo USK i Ministarstvo unutrašnjih poslova USK uspješno sarađuje u procesu otkrivanja i procesuiranja počinilaca krivičnih djela koja su u nadležnosti Kantonalnog tužilaštva USK.
Na sastanku se razgovaralo i o uspješnoj saradnji Odjela za privredni kriminalitet Kantonalnog tužilaštva USK i Odjela za privredni kriminalitet Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK u radu na predmetima privrednog kriminaliteta i korupcije.

KANTONALNO TUŽILAŠTVO USK BIHAĆ


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

20181127_125957.jpg

20181127_125938.jpg