Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Unsko-sanskog kantona

mail print fav manja slovaveća slova

Kantonalno tužilaštvo USK Bihać u suradnji s Transparency Intrenational-om BiH i Asocijacijom demokratske inicijative Sarajevo održalo javnu tribinu

19.09.2018.

U okviru projekta „Jačanje povjerenja javnosti u tužilački sistem u BiH kroz unaprjeđenje transparentnosti i odgovornosti“ kojeg zajednički provode nevladine organizacije Transparency Intrenational BiH i Asocijacija demokratske inicijative Sarajevo, u Bihaću je dana 18.09.2018. godine održana javna tribina na kojoj je svoj rad široj javnosti predstavilo Kantonalno tužilaštvo USK Bihać kao partnersko tužilaštvo pomenutih organizacija.

 

Glavna kantonalna tužiteljica Fadila Amidžić i šef Odsjeka za privredni kriminal Senad Ljubijankić prezentirali su prisutnim predstavnicima Grada Bihaća, Grada Cazina, Općine Velika Kladuša, Ministarstva unutrašnjih poslova USK, Ministarstva zdravstva i socijalne politike USK, Centra za socijalni rad Bihać, Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću i brojnih nevladinih organizacija pozitivne prakse i trendove u radu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać u posljednjih 5 godina. Pritom je naročito naglašeno da je u posljednjih 5 godina, intenzivnim radom i zalaganjem tužilaca Kantonalnog tužilaštva USK Bihać broj starih predmeta u ukupnoj strukturi predmeta pao sa 40 na svega 6,6 posto. Navedeno je dovelo do smanjenja broja i rješavanja predmeta u razumnim i predvidivim rokovima što je unaprijedilo ažurnost u postupanju i zadovoljstvo lica koja dolaze u kontakt s Tužilaštvom.

 

U konstruktivnom dijalogu s učesnicima tribine došlo se do kvalitetnih ideja kako pospješiti komunikaciju između Tužilaštva i lica koja dolaze u kontakt s njim, upravo u cilju unaprjeđenja transparentnosti rada istog.

 

Bitno je istaknuti da je održana javna tribina jedna od brojnih aktivnosti kojima Kantonalno tužilaštvo USK Bihać implementira ciljeve iz „Strategije za postupanje s osobama koje dolaze u kontakt s tužilaštvima u BiH“.

 

 

                                              KANTONALNO TUŽILAŠTVO USK BIHAĆ

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

20180918_125851.jpg

20180918_120815.jpg

20180918_120810.jpg

Ostale fotografije